Napjainkban...

Ahogyan az elmúlt években, úgy jelenleg is folyamatosan követjük a hazai és nemzetközi piacok igényeit. Élen járunk a nyomdaipar technológiai újdonságok alkalmazásában. Termelő berendezéseinket töretlenül fejlesztjük.
Több évtizedes szakmai tapasztalatunk, kiemelkedő színvonalú technikai hátterünk, folyamatos innovációs tevékenységünk és nem utolsó sorban elkötelezett csapatunk garanciája annak, hogy – a változó piaci igényeket a rohamosan fejlődő nyomdaipari technológiákkal összhangba hozva – költséghatékonyan, rövid határidővel, rugalmasan és ugyanakkor kifogástalan minőséget nyújtva szolgáljuk ki megrendelőinket.

2015

Technológiai lehetőségeink szélesítése... Egy Xeikon berendezés
megvásárlásával elindultunk a nagyteljesítményű digitális címkenyomtatás piacán. Üzembehelyeztük a 100%-os ellenőrzést biztosító kiszerelő gépünket. ECL® termékünk díjazott lett a FINAT versenyén.
2016 Új innovációink az ECL® termékek piacán... Egy további új gyártósor üzembehelyezésével ismét növeltük ECL® gyártókapacitásunkat, egyben szélesítettük technológiai lehetőségeinket. ECL® termékünk ismét díjazott lett a FINAT versenyén valamint díjat kaptunk a HUNGAROPACK versenyén.

2014

Kapacitásunk további növelése...
ECL® gyártó és kiszerelő kapacitásunkat tovább növeltük.

2013

Élelmiszeripari címkék gyártása…
Folyamatos technológiai fejlesztéseinknek és újításainknak köszönhetően az élelmiszeripar területén is megjelentünk ECL® címkéinkkel. Jelentős nemzetközi cégek beszállítóiként azóta is töretlenül jelen vagyunk ezen a piacon.

2012

Belépés a gyógyszeripari másodlagos csomagolóanyagok piacára…
A különféle ECL® címkeszerkezeteink gyártásbiztonságának és gyártó kapacitásunk bővítése érdekében további egyedülálló ECL® gyártósort helyeztünk üzembe.
Ugyanezen évben társaságunk átvette a Sásdi Nyomda Kft. nyomdai gyártási tevékenységét. Ezzel beléptünk a gyógyszeripari másodlagos csomagolóanyagok piacára.

2011

Fejlesztés és továbbfejlődés…
Technológiánk fejlesztése és tevékenységünk folyamatos bővülése indokolttá tette Budakeszin található nyomdánk korszerűsítését, annak jelentős területi bővítését és a gyártási terület teljes klimatizálását.

2010

Különlegesség és egyediség…
Effekt lakkozású Budapest 2010 naptárunkkal aranyfokozatú díjat nyertünk a Pro Typographia 2010. verseny Különleges kiadványok kategóriájában.

2009

Újabb elismerés, egyben az innovációs törekvéseink visszaigazolása…
Egy benyújtott különleges ECL® címkénk megvalósításáért elnyertük a Pro Typographia 2009. verseny Innovációs különdíját.

2008

Elismerés…
Cégünk terméke a Pro Typographia 2008. verseny bronz fokozatú díjazottja lett.

2006

Különleges nyomdai megoldások, „okos” címkék…
Felismerve a piac igényeit, jelentős beruházással és Magyarországon elsőként indítottuk el az ECL®, vagyis a megnövelhető információtartalommal rendelkező öntapadós címkék gyártását. Ez, a korábbi fejlesztéseinkkel kombinálva utat nyitott számunkra további innovációk felé. A megrendelőink igényeinek megfelelő címke szerkezeteket, egyedi műszaki megoldásokat kezdtünk el fejleszteni.

2005

Új piaci területek meghódítása…
A Magyar Posta elvárásai alapján kifejlesztettük a nemzetközi követelményeknek megfelelő új, öntapadós szerkezetű tértivevényeket. Ezeket íves és leporello kivitelben a mai napig is folyamatosan szállítjuk. További fejlesztéseinkkel elindultunk a direct mail termékek piacán.

2000

Újabb stratégiai lépés, egyben jelentős előrelépés…
Budakeszin, zöldmezős beruházás keretében üzembe helyeztük az ideális gyártóbázist is magában foglaló székhelyünket. Kialakítása során fő szempont volt a biztonságos környezet és az optimális infrastruktúra, mely hitvallásunk szerint az összeszokott kollektívánkkal együtt a siker titka.

1997

A termékkör folyamatos bővítése…
Társaságunk új, nagyobb budapesti székhelyre költözött, melyet a nyomdai tevékenységünk folyamatos bővülése tett indokolttá. Az új termékek fejlesztése és a különleges, azaz speciális tudást és technológiát igénylő, egyedi megrendelői igényeket kielégítő megoldások kerültek középpontba. Ezek már nem minden esetben kapcsolódtak a megszokott hamisítás ellen védett termékek gyártásához.

1996

Változások…
A profiltisztítás és hatékonyságnövelés érdekében az értékpapírok letéti őrzését, kezelését és nyilvántartását 1996. január 1-jétől a CODEX Értéktár és Értékpapír Rt. vette át a nyomdánktól. Ezen tevékenységre szakosodott új társaság pár éven belül az általa őrzött és kezelt letéti állományt 700 milliárd forint fölé növelte.

1995

Érték és biztonság…
Az új jogi szabályozás követelményeinek megfelelően a CODEX Rt. Magyarországon elsőként kapta meg a további értékpapírok előállításához szükséges engedélyt.

1993

Elkötelezettség…
Egy kivásárlási folyamat eredményeként az intézményi befektető alapítóktól a menedzsment tulajdonába kerültek át a CODEX Rt. részvényei, mely tovább növelte a menedzsment elkötelezettségét.

1990

Új piaci igények kielégítése…
A piaci igényeket követve – a Bankfelügyelet engedélyével – megkezdtük az értékpapírok letéti őrzését és kezelését is.

1989

Amikor minden megváltozott…
A piaci helyzetet felismerve már 1989-ben felvettük a társaság tevékenységébe a nyomdaipari tevékenységen belül az értékpapírgyártást, mely stratégiai döntés jelentős mérföldkő volt a cég történetében. Néhány éven belül befejeztük új biztonsági nyomdánk szükséges gépi beruházásait. Három műszakban kezdtük el gyártani a hamisítás ellen védett részvényeket és különböző banki forrásgyűjtő papírokat, szövetkezeti részjegyeket, vagyonjegyeket és szinte minden olyan értékpapírt, amely az értékpapírpiacon egyáltalán létezett. Az értékpapírok hamisítás ellen védett grafikájának létrehozásához saját számítógépes tervező szoftver fejlesztését kezdtük meg.

1988

Az egész egy belvárosi irodában kezdődött…
Magyar intézményi befektetők 1988. szeptember 30. napján hozták létre a társaságot. Az alapítók eredeti elképzelése szerint a cég könyvkiadással és hagyományos nyomdai termékek gyártásával kezdett el foglalkozni.